Jeg er enig med Søren Krarup

Surprise!!!

Ja, jeg har nogle punkter hvor jeg er aldeles enig med Søren Krarup.

Islam er en totalitær religion der ønsker at overtage den politiske styring af samfundet.

Det er nogenlunde samme ønske som den katolske kirke har. Et ønske der deles af de fleste religioner i den judeo-kristne religions sfære.

Jødedommen var der først, så kom de Kristendommen, ikke-blods jødernes fællesskab, og sidst Islam, plads til alle,  alt kogt op på de samme gamle historier.

Som bestemt er interessante, men hovedsagelig bygger på andre og ældre religioners kultur, omskrevet af krigerfolk som argument for erobring.

Nu er Søren Krarup jo ikke medlem af den katolske kirke, men er hard-core lutheraner og medlem af Tidehverv, så hans ønske er vel ikke at overtage styret, men da han jo også er politiker træder han sig selv lidt over tæerne hvad angår det enkelte individs ret til “at være et enkelt menneske mellem fødsel og død”.

Nå, men hvis han vil hykle at overlade verden til individets egne vurderinger og gudsforhold, samtidig med at han føler en retfærdig religiøs trang til at fortælle andre hvordan verden skal se ud for at være den rette, så ham om det.

Det sted hvor jeg er mest enig med den gode Søren er i hans kristendomsopfattelse.

Jeg er nemlig 120% humanist, hvilket vil sige at jeg ikke acceptere nogen Gud over mig. Jeg hævder ubesværet at mennesket er guddommeligt, ligemand med Guderne og i stand til at klare sig uden nogen overøvrighed.

Hvilket vist nok i Sørens optik gør mig til Satanist, sammen med alle andre der skulle have samme ide. Hvilket  er et par individer i denne verden.

Men så er det jo at jeg er så glad for Søren K. Han definerer nemlig Kristendom, inkluderende Lutheranisme, som det det egentligt er:

En totalitær religion der selv om den hævder at det er individet der skal klare sit gudsforhold, vil gøre alt for at påvirke og styre dine tanker og selvopfattelse, samtidig med at man bruger alle midler for at opnå politisk indflydelse.

Jeg takker Søren. Og henviser til den anden Søren, nemlig Kierkegaard:

Det Store er ikke at være Dette eller Hiint; men at være sig selv, og dette kan ethvert Menneske, naar han vil det

og så lige Nietzsche:

En politiker inddeler menneskeslægten i to klasser: Værktøj og fjender

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *